2024.04.28. 12:31:50 4771 188

Felkavaró és elgondolkodtató színházi előadások a 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Felkavaró és elgondolkodtató színházi előadásokat mutatnak be a 44. Budapesti Tavaszi Fesztiválon: április 29. és május 12. között olyan előadások láthatók, mint az ukrán háborút testközelből megmutató Bunker Cabaret, Susan Sontag drámája, az Alice az ágyban és a formabontó Európa házhoz megy, a Rimini Protokoll előadásában.

Színház Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színház Fotó:123rf.hu

A Rimini Protokoll magánlakásokban megrendezett Európa házhoz megy című formabontó produkciója olyan kérdésekre keresi a választ, minthogy mit jelent valójában Európa, földrajzi egységet, kulturális identitást, netán államok együttesét. A performansz célja, hogy közelebb hozza az elvont Európa-eszme fogalmát.

"Mi Európában vagyunk, de mennyi Európa van bennünk? Kiderül, ha részesévé válunk a személyes történetek és az európai politikai mechanizmusok életre kelt összjátékának" - olvasható a szervezők közleményében.

Mint írják, az Örkény István Színházban Susan Sontag Alice az ágyban című drámáját mutatja be a Szarajevói Háborús Színház. "A különleges szerkezetű művet William James filozófus és Henry James író idejekorán elhunyt zseniális nővéréről, Alice Jamesről, Balázs Zoltán Arany Maszk-díjjal elismert rendezésében láthatja először a magyar közönség".

A Budapesti Tavaszi Fesztiválon látható a Hooligan Art Community új, merész előadása, amely nem mindennapi körülmények között jött létre. A Bunker Cabaret jelenetei Kijev bombabunkerében születtek. Az ironikus, nyers, egyszerre vicces és megrázó színházi produkció ötvözi a zenét, költészetet, táncot és filmet.

Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs író készítette el a Budapest Nagyregényt. A történetekből a TÁP Színház művészei olvasnak fel a Városháza tereiben, így a látogatók egyszerre fedezhetik fel az új irodalmi alkotás és a hatalmas épület eddig ismeretlen részleteit. A szövegek többek között Epres Attila, Csákányi Eszter, Tasnádi Bence, Patkós Márton, Znamenák István, Pálos Hanna, Józsa Bettina és Szamosi Zsófia előadásában hallhatók.

Az előadásokról további információk a fesztivál honlapján, a https://budapestitavaszifesztival.hu/ oldalon találhatók meg.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.