2024.04.26. 08:33:40 5609 227

Mos a mama, mos! – És így spórol mosás közben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy arról korábban is írtunk, a nagymamák nagy mágusok, többek között a spórolásban is. Életük során szereztek már annyi tapasztalatot, hogy ne essen nehezükre egy-egy pénzügyileg szűkebb időszakot átvészelni. Szerencsére, leleményességük az élet, a háztartás bármely részén kamatoztatható!

Mosás Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mosás Fotó: 123rf.hu

Legyen szó a háztartási büdzsé csökkentéséről, vagy éppen a mosás körüli költségek ésszerűsítéséről, mindig van egy vagy több szuper tippjük, amivel könnyebbé tehetik a hétköznapokat!

Spórolj mosás közben – a nagyi tippjeivel

Ugyan a nagymamák idejében még nemigen volt automata mosógép, a következő tippek nagyjából bármilyen típusú masinánál és mosási módnál megállják a helyüket, úgyhogy érdemes megfogadnod, ha spórolni szeretnél a mosás közbeni energiaköltségeken!

  • Fő az egyensúly! Alig néhány textíliával elindítani a mosógépet is nagy pazarlás, ám megpakolni és úgy tisztává „varázsoltatni” a masinával a ruhákat – hát, szintén nem egy energiaspórolós ötlet!

  • Van eco-programod? Akkor ne légy rest használni, mert rengeteg energiát megspórolhatsz vele.

  • Nevezz be egy újra! Ha éppen úgy állsz anyagilag, hogy belefér egy nagyobb kiadás, cseréld le a régebbi típusú, hatékony, ám energiafaló mosógépedet egy modernebbre! Hidd el, a pénztárcád hálás lesz érte!

  • Ne hagyd ki az előmosást! Hogy rövidüljön a gép mosási ideje, előtte mindenképpen áztasd be az erősebben szennyezett ruhákat, és dörgöld meg őket, hogy a piszok nagyobb része eltűnjön a textíliából. A durvább anyagok esetén alkalmazhatsz kefét vagy mosószappant.

  • Válassz alacsonyabb hőfokot! A közepesen szennyezett ruháknak bőven elég a 30-40 °C-os víz, míg az enyhén szennyezetteket már a 20 C°-os, vagy éppen a hidegmosás is tisztává varázsolja!

Forrás: brigitte.de/ Rike Andresen

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A neurózis már civilizációs betegség – Jelek, kutatások és megküzdési lehetőségek

A neurotikus személyiséget leginkább az érzelmi instabilitás, a szorongás, az ingerlékenység, az önbizalomhiány, a depresszió és más negatív érzések jellemzik. A neuroticizmusban érintett egyének általában stresszkezelési nehézségekkel és kedvezőtlen önszabályozó képességgel rendelkeznek, ami a kapcsolataik minőségére is hatással van. Erősen hajlamosak az idegeskedésre, aggodalmaskodásra, konfliktusos helyzetben nehezen tudnak megnyugodni. Mit lehet tenni?

Hova tűntek a lovagok? Az udvariasság formálódásának története

Az életmódtörténet az egyik legizgalmasabb, legtöbb érdekességet feltáró kutatási területnek bizonyul. A különféle szokások, viselkedési formák, mindennapi tevékenységek, társas normák ugyancsak fontos helyhez jutnak a kutatások, történelmi visszalapozások során. Ezeket olvasva, olykor-olykor eltöprenghetünk azon az izgalmas kérdésen, hogy vajon a jövő életmódkutatói milyen módon fogják prezentálni a nagyközönség előtt a 21. század eleji szokáskultúrát?

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.